19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Žampióny plněné krůtími játry

Název Množství a jednotka
čerstvé žampiony 400 g
krůtí játra 100 g
sýr eidam cihla 30% 120 g
šunka 30 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme na trošce oleje dozlatova, mírně je opepříme. Solíme je až po opečení. Žampióny oloupeme a vykrojíme jim nožičky. Nožičky nakrájíme co nejvíc nadrobno nebo je nahrubo projedeme v mixéru. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme nastrouhaný eidam, nadrobno nakrájenou šunku, orestovaná játra, nakrájené žampiónové nožičky, směs osolíme (opatrně, sýr je už sám slaný), opepříme, okořeníme 1/2 lžičkou šalvěje a promícháme. Směsí naplníme žampiónové kloboučky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 180° asi 20 - 30 minut podle velikosti žampiónů. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo s bagetkou.

Tip:
Sýr můžeme samozřejmě dát eidam, goudu nebo čedar.





Další fotografie
 


RECEPTY

Čokoládové lanýže

Postup: Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA